devroompjesgaannaarsevilla
Door: Annette Vroomen
Blijf op de hoogte en volg Annette
20 December 2018 | Spanje, Sevilla
Vanochtend vanaf 05.30 tot aan 08.00 wakker gelegen. De houten vloer in de eetkamer kraakt om de zoveel uren. Volgens mij heeft iemand een tijdklok onder de vloer gemonteerd en om de zoveel uur begint de vloer te kraken, in het donker lijkt het dan nog erger dan dat het in werkelijkheid is. Om 07.00 hoor ik de lift op en neer gaan. Er zijn maar 2 etages bewoont, de begane grond, eerste etage en wij op de 3de etage. Dus het is onmogelijk dat de lift telkens op een neer gaat rond dit tijdstip. Ik ben al heel mijn leven een grote schijtluis en ik bedenk allerlei enge scenario’s, ik zag gisterenmiddag een man voor de voordeur staan en een paar uur later toen wij naar buiten gingen stond hij met een andere man in de hal. Ik lig niet rustig meer in bed en naast mij is de houthakker ook weer bezig. Ik heb het nog 08.00 zien worden en tegen 10.30 wordt ik wakker gemaakt door mijn eega.
We staan op ons gemak op en ik draai de eerste was in de machine. En ja hoor, ik zie water op de grond. Het zal toch niet waar zijn he? Ik leg wat keukenpapier onder de wasmachine maar het lekken is opgehouden. Gelukkig, het deurtje hangt scheef dus het zou zomaar kunnen dat die machine zo lek is als een zeef. Tegen 13.00 ga ik buiten zitten op ons balkon en geniet van de zon met zijn warmte. Om 15.00 is het tijd voor koffie en we lopen samen naar ons plein. Eureka heeft volgens Herman de lekkerste cappuccino van Sevilla. Ik drink bijna geen koffie meer dus ik kan dit niet beamen. De zon begint te zakken en om 17.00 lopen terug naar ons appartement.
Ik begin met de voorbereidingen van ons avondmaal. Gegrilde plakken aubergine die ik vul met spinazie en kaas. Ik kan op de verpakking niet ontcijferen om wat voor kaas het gaat maar het smaakt naar mozzarella. Ik snij hier een paar plakken vanaf en snipper het fijn. Dit gaat door de spinazie.
Deze wordt op smaak gemaakt met mijn eigen kruidenmengsel uit de pepermolen. Ik vul 6 plakken aubergine hiermee en rol de plakjes op. In een ronde schaal heb ik van tomate frito een saus gemaakt met 2 eetlepels van mijn zelfgemaakte paprikaspread en een paar cm harissa uit de tube.
Hierin zet ik de auberginerolletjes rechtop. De overgebleven spinazie verdeel ik over de schaal met nog wat geraspte kaas. Ik heb geen oven, dus deze schaal gaat dadelijk in de magnetron. Koop ik nog een oven? Ik ben er nog niet uit. Het hoeft geen grote te zijn, als ik er maar iets in kan zetten om een korstje op mijn gerechten te krijgen. Ik wacht nog even af voor ik de beslissing neem. Kopen van zo’n ding is snel gedaan. We eten vandaag vegetarisch. Om 19.00 gaan we de deur weer uit naar Maus voor nog een proefles Spaans.
19.30, we lopen de deur uit want we hebben onze 2de proefles en deze wordt gegeven door Pedro, hij geeft op klassieke wijze les en we sluiten aan bij Philip. Hij is van Franse afkomst. Hij is al 4 maanden bezig en we merken dat hij al een stukje verder is. De tijd vliegt voorbij en het ging tot mijn grote verbazing beter dan ik had gedacht. Morgen nemen we de beslissing bij wie we les gaan nemen. We lopen nog even door de stad want de temperatuur is heerlijk en we drinken nog een glaasje op plein El Salvador. Daar hing afgelopen jaar nog een webcam zodat je altijd online kon kijken wie daar op het plein aanwezig waren. Een van mijn collega’s kon zo zien dat wij op een gegeven moment daar waren. Maar helaas voor haar, de camera is weggehaald.