devroompjesgaannaarsevilla
Door: Annette Vroomen
Blijf op de hoogte en volg Annette
13 Januari 2018 | Spanje, Sevilla
We kunnen er voor vandaag weer tegen tot morgen. We lopen nog wat rond want we krijgen mijn gsm niet op het internet en we lopen zoveel dat ik mijn voeten weer duidelijk voel. We hebben er dan 9000 stappen opzitten en dat is voor mij op dit moment teveel. We gaan nog even bij Alameda 5 zitten voor een glaasje aqua con gas en dan naar huis.
Tegen 19.00 zijn we weer thuis en we doen ieder ons ding. Herman neemt nog wat Spaanse lessen door maar ik hou het even voor gezien. Morgen weer, dan maken we samen huiswerk. Ik heb bij de supermarkt een kook tijdschrift gekocht en ik ga dit zachtjes lezen ook al snap ik niet waar het over gaat. De plaatjes spreken voor zich zelf, de meeste ingrediënten kan ik nog wel vertalen maar de omschrijving van het gerecht is voor mij niet leesbaar.
Vandaag uitgeslapen en we hebben laat ons ontbijt genuttigd, de zon schijnt en na ons ontbijt veeg ik eerst onze hut even door, Herman doet de afwas en brengt een volle vuilniszak weg naar Plein Alameda en daarna gaan we in de zon op het balkon ons huiswerk maken. Repeteren, repeteren en nog eens repeteren, tenminste voor mij want het blijft niet zo goed hangen in die bovenkamer van mij.
Vandaag eten we thuis, ik heb nog zalm liggen en ik maak hierbij een kleine tortilla. Tegen 19.00 willen we er graag op uit om op plein Hercules wat te gaan drinken. Alle Spaanse bewoners hangen bij een van de vele cafeetjes, er wordt dan gegeten, geborreld en later op de avond zwalkt de jeugd door een van de vele straatjes naar huis. Helaas is het deze avond rustig, het wordt koud buiten en we komen uit in een café waar een zangeres met een gitarist optreden. We genieten van de muziek en tegen 23.00 zijn we weer thuis.
Zaterdag: er is een biologische markt op het plein en ik wil graag wat kruidenplantjes hebben want mijn basilicum is nog steeds verdwenen. Maar het regent en het ziet er somber uit. Het plan van aanpak was om ergens te ontbijten, de markt te verkennen en dan weer naar huis en later op de dag nog naar een supermarkt. De regen maakt dit plan zo onaantrekkelijk dat ik zelf een heerlijk ontbijtje in elkaar zet, de mooie groene tomaten worden in dunne plakjes gesneden, een gekookt eitje en wat vleeswaren. Hier kunnen we een hele dag op vooruit. Eerst een dik uur Spaans leren en tegen 15.00 is het droog en zien we een streep zon de huiskamer binnendringen.
Naar buiten, de boodschappen zijn zo gedaan, we kiezen voor een kleinere supermarkt in de buurt. Een mooi puntje ossenhaas voor nog geen 2.00 euro. De boodschappen worden opgeruimd en we gaan koffie drinken bij Eureka. Het is heel rustig vandaag, maar na 18.00 wordt het weer een heel stuk drukker. We drinken nog een glaasje Jerez en dan naar huis. Ik bak op de grilplaat mooie dikke plakjes varkenshaas die ik omwikkelt heb met seranoham, groene asperges en een romige blauwschimmelkaas.
Morgen is het zondag, ook dan is er een markt op ons plein maar dan met van alles, antiek, poppen, voedingswaren etc. We bekijken morgen eerst wat voor weer het is en als we de zon in de weerspiegeling van ons slaapkamerraam zien schijnen dan gaan we buiten de deur ontbijten en de markt op, de markt krijgt een 2de kans van ons.