devroompjesgaannaarsevilla
Door: Annette
Blijf op de hoogte en volg Annette
16 Januari 2022 | Spanje, Sevilla
Vandaag is het de dag van de kroketten, internationaal. Ik had er nog nooit van gehoord. Wel van kroketten maar niet dat er een dag naar vernoemd is.
We zullen vandaag eens gaan kijken of er wat kroketten te eten zijn.
Ooit in een ver verleden heb ik zelf geprobeerd om kroketten te maken. Ze zagen er prachtig uit totdat ze in mijn friteuse verdwenen. Voordat ze waren voorzien van kleur en krokantje liep de inhoud al door de frietpan. Je moet ook niet alles zelf willen maken. Nu laat ik dat over aan de specialisten.
We hadden vandaag even qualitytime, samen het dak op om de was op te hangen.
Het waait en de zon staat hoog.
Ik sta vol verwondering naar de onderbuurman van de overkant te kijken. Ik wilde de balkondeur van onze slaapkamer sluiten toen mijn oog viel op een schilderende man beneden aan de straat. Hij kan met zijn linkerhand zijn gsm aan zijn rechteroor houden en met zijn rechterhand een voordeur in de verf zetten.
Weer een nieuwe versie die mij nog niet eerder was opgevallen wat er allemaal mogelijk is met kwast en gsm. Een nieuwe fitnes oefening.
De afgelopen dagen waren rustig, we hadden vrijdag een flinke wandeling gemaakt en later op de avond wat hapjes gescoord bij Lonja del Barranco.
Gisteren zijn we niet verder gekomen dan ons plein. In de zon onze versnaperingen gehad. Kijken en bekeken worden.
Het avondeten bestond uit gestoofde varkenshaas. Normaal stoof je die niet maar deze is nog rijkelijk bedeeld met een vetrand en dan is het lekker om de haas in lapjes aan te braden, knoflook, paprika en courgette te stoven.
Aardappels in hele dunne frietjes gesneden en deze gebakken in de olie.
Het was simpel maar lekker.
Van vrijdag op zaterdagnacht hadden de bovenburen een extra bedje erbij gezet. Tenminste zo leek het, de hele nacht hoorde ik het draadstaal van dat bedje kraken.
Dit gaat zo niet werken, ik hoor teveel in de nacht en daar moet ik een einde aan maken.
In mijn nog niet uitgepakte spulletjes heb ik mijn neongekleurde oordoppen gevonden en die liggen nu klaar op mijn nachtkastje.
Meestal is het mijn houthakker die er voor zorgt dat ik deze doppen in ga doen maar nu zijn het de bovenburen.
En ja hoor, wanneer je bent voorbereid op wat extra nachtgeluiden gebeurt er niets.
Ik moet vaker een goed plan van aanpak maken.
De was wappert, ontbijt is genuttigd. We zijn gesteven en gestreken en we kunnen er weer op uit.
Kroketten dag, hoe verzinnen ze het.