devroompjesgaannaarsevilla
Door: Annette
Blijf op de hoogte en volg Annette
03 Januari 2022 | Spanje, Sevilla
Op nieuwjaarsdag zijn we een stuk gaan lopen, alles is dicht op een enkel restaurantje na.
We gaan richting de rivier. Hier ligt de Mercado Lonja del Barranco. we komen hier ook al een paar jaar, minstens eenmaal in de 2 weken. Wat borrelen met een bordje iberico ham of we sprokkelen wat hapjes bij elkaar maar nu gaan we voor een kopje koffie.
Het is warm, zonnig en rond lunchtijd dus het is druk. Het lukt ons om een plaatsje te bemachtigen en drinken een bakkie.
Tegen 15.30 lopen we naar Kiosk Bombay, een trendy bar aan de rivier waar men gezien wil worden. Veel jeugd maar ook toeristen die even neerstrijken. Bekend om de cocktails.
Het is een heerlijke plek om uren door te brengen. Tenminste als de zon schijnt. Wij ploffen neer en zijn niet van plan om voorlopig plaats te maken voor anderen.
Tegen 17.00 begint de zon te zakken achter de gebouwen in Triana en wij gaan nog even terug naar de Mercado. Daar nemen we een glaasje met wat handgesneden ham en ik zie kaasje in de olie staan.
Dit is ons voorgerecht voor die dag. Om 19.00 zijn we thuis en ik maak van een grote aubergine een ovengerecht.
2 januari is wederom een heerlijke dag. Ik ga mijn kleding wassen en die kan het dak op. Daar schijnt ook de zon en de was is daar zo droog. Je kijkt vanaf het dak over heel Sevilla. Er hangen briefjes met dingen die niet mogen. Volgens de mededelingen worden er feestjes gehouden, honden doen hun behoefte daar en er wordt met klem gevraagd om dit uit je hoofd te laten. Er mag was worden opgehangen en dat is alles.
We gaan bij Eureka zitten voor ons dagelijks bakkie. Het is heel erg druk buiten. Alle terrassen zitten helemaal vol. De kerstkramen zijn nog open, een van die stands heeft allerlei produkten van de streek liggen. Kazen en worsten, en zoveel keuzes dat je eerst moet weten waar je smaak naar uit gaat.
De payoyo kaas ligt in mijn koelkast en als ik nu nadenk was er nog een blauw aderige kaas die de moeite waard is.
Even snel de straat oversteken voor een stukje voordat de kraam weg is. Deze avond eten we buiten de deur. Morgen, 3 januari mag ik mijn verjaardag weer meemaken en het restaurant wat ik op het oog heb is dan gesloten dus we gaan vanavond.
Om 21.00 hebben we gereserveerd. Het is niet druk en de kok is ook ober. Hij loopt van de keuken naar het restaurant. Neemt de bestelling op en gaat dan weer koken.
Er staan niet veel, maar wel mooie gerechten op de kaart waaronder een witte rauwe garnaal. dit is nieuw voor mij dus die gaan we bestellen. We bestellen 2 aan 2 keer een voorgerecht en we delen deze samen.
Dan een hoofdgerecht met tonijn maar dan van het buikgedeelte, dit is een stuk vetter en heel erg smaakvol. Een stuk rundvlees wat een aantal uren heeft gegaard in een green egg die in de keuken staat.
Nog een calorierijk nagerecht en tegen 23.00 lopen we terug naar ons plein. Nog een kopje koffie bij Gigantes, ook een van onze favoriete zaakjes.
Voor middernacht zijn we binnen.
maandag 3 januari,
Mi Cumpleanos, ook deze dag heb ik verdiend. Een strakblauwe lucht, rond de 20 graden vanmiddag, deze dag kan niet meer stuk.
Vanmiddag bij La Canasta taart eten. Deze zaak ligt aan de drukke La Constitucion tegenover de kathedraal. Hopelijk is er een plaatsje buiten en dan een kopje koffie met een lekker stuk gebak. Deze avond kook ik zelf. Er ligt nog een octopusarm in mijn koelkast. Vandaag het traditionele gerecht pulpo con patatas.