Devroompjesgaannaarsevilla - Reisverslag uit Sevilla, Spanje van Annette Vroomen - WaarBenJij.nu Devroompjesgaannaarsevilla - Reisverslag uit Sevilla, Spanje van Annette Vroomen - WaarBenJij.nu

Door: Annette

Blijf op de hoogte en volg Annette

29 December 2021 | Spanje, Sevilla

Woensdag 29 december,

Wat een heerlijke dag was het vandaag. De temperatuur kwam boven de 20 graden. Mijn plan om een vamp kapsel aan te laten meten heb ik op een klein pitje gezet.
Het is te mooi weer om binnen te gaan zitten. Deze week gaat het niet meer lukken. Volgende week hoop ik bij de peluquero op de stoel te belanden. Dan gaat de temperatuur ook weer iets naar beneden.

Vandaag gewandeld via een van de vele winkelstraten en op zoek naar een pennen winkel voor een paar stifjes voor onze balpennen. Hier hebben ze een heel klein winkeltje waar ze dit verkopen. Maar we kwamen er rond 15.00 langs en het was siësta tijd. Dan later weer terug. Sommige winkels zijn nog van de siësta, tussen 14.00 en 17.00 gesloten.

We liepen langs een ijslollie winkel, daar stonden alleen maar vrouwen in een hele lange rij.

Ik moest een aantal keren kijken, maar ze stonden er toch echt. Boven op de toonbank stonden in zeer realistische vorm een 5 tal verschillende soorten ijsco's als voorbeeld in allerlei smaakjes. Ze hadden de vorm van een echte penis. Met donkerbruine of witte chocola op de "top".

Je moet er toch niet aandenken om al likkend door de stad te lopen met een ijslollie in de vorm van een duidelijk herkenbare penis.

We lopen onder een gigantische kerstboom door bij meer dan 20 graden. Het voelt allemaal een beetje raar. Kerst en alles wat er mee te maken heeft daar horen andere temperaturen bij.
Plaza San Francisco, ook een van onze favoriete pleinen. Een gebakje eten bij Robles. Zij hadden een prachtig aangekleed terras maar de helft lijkt wel weggevreten te zijn door de pandemie.

Midden op het plein, naast de kerstboom zijn 2 populaire terrassen. Daar schijnt de zon namelijk het langst, als ie schijnt. Het is er hartstikke druk en er is nog een tafeltje vrij. We nemen een cerveza. Omdat ik 0/0 drink ben ik vaak aangewezen op onze nationale trots. Helaas, ik heb niet veel keuze.

Het enige wat je daar niet moet doen is gebruik maken van het toilet. Die zijn op veel plekken al een ramp maar daar helemaal. Slecht sluitende deuren. Met een hand proberen de deur dicht te houden en dan op afstand de toiletpot proberen te raken. Ook heb ik altijd voldoende zakdoekjes bij want wc papier is in de middag meestal op.

We lopen na 17.00 terug en bij de pennen winkel staan mensen in de rij. We kunnen nog schrijven dus dat bezoek komt later wel. Een keer in de ochtenduren die winkel bezoeken dan zijn er nog niet veel mensen op de been bij dat soort zaken.

Deze avond kook ik zelf. Ik heb vorige week een kilo rijst gekookt en die in porties ingevroren. Dus het wordt mijn paella maar dan anders. Groene paprika, knoflook, verse chorizo worst, rood gedroogd pepertje en een uit elkaar getrokken kant en klare geconfijte eendenpoot. Het was weer super. Ik heb nu geen uitgebreide kruiden kast en ik moet zeggen dat het op deze manier wonderwel lukt om alles op smaak te krijgen. Met andere woorden volgens manlief; " jij gooit thuis alles bij elkaar".

Annette

Elke winter vertrek ik voor een paar maanden naar Sevilla. Sinds 2022 reis ik na 2 of 3 maanden aanwezig te zijn geweest in Sevilla door naar een andere plaats in Spanje. Ik ben een hobbykok en probeer de buitenlandse gerechten die ik geproefd heb thuis na te maken met een stukje eigen inbreng. Een aantal jaren geleden heb ik een kookboekje geschreven " Stressvrij koken op 2 pitten".

Actief sinds 21 Maart 2017