Devroompjesgaannaarsevilla
Door: Annette
Blijf op de hoogte en volg Annette
22 December 2021 | Nederland, Maastricht
Wij voelen niets van de kerst stress, wij doen niet mee. Kerstavond is hier in Spanje belangrijk en wij eten dan een mooie maaltijd thuis. De herten biefstuk ligt al in de koeling en voor de rest weet ik het nog niet. Geen gedoe met kerstcadeau's, volle boodschappenlijstjes en hopen dat alles aanwezig is in de supermarkt. Ik heb zelfs geen kerstster gekocht. Wat kan het leven simpel zijn.
We kunnen naar de Nederlandse tv of naar de Spaanse tv kijken. Kerstdag gaan we in de middag dineren aan onze " Maas" . Een prachtig restaurant met geweldig uitzicht. En dan is de kerst hier weer voorbij.
Oud en nieuw houden we ook rustig. Rond middernacht staan we op plaza nueve. Daar is het dan heel erg druk, je staat er met 12 druiven en een flesje bubbels. Tot 0.30 zijn de barretjes nog dicht en daarna is het party time. Daar hadden we in voorgaande jaren geen weet van maar nu zitten we er bovenop.
Gisterenavond een wandeling gemaakt tot aan de Joodse wijk. Daar hebben wij 7 jaar geleden 4 weken doorgebracht. In bar Cathedral een pilsje gedronken en dochterlief gaat aan de cubalibre.
Ze heeft een eigen badkamer met wc dus ik heb er geen last van als het fout gaat. De serveerster is erg scheutig met het inschenken van de rum en met een grote glimlach op haar gezicht vraagt ze of er nog meer bij moet. Ik kijk vertwijfeld naar onze dochter als ze met een grote smile op haar gezicht ja knikt. Ik zeg: ik ruim niets op.
Het bed en ik gaan aan elkaar wennen, alleen als een van ons 2 zich omdraait dan voelt het als een schommelend bootje. Het is pas onze 5 nacht, misschien wordt het beter en anders nemen we de logeerkamer. Daar staan 2 bedden. Dat zien we volgende week wel als die kamer weer leeg is en de sporen van onze logee verwijderd zijn.
Het regent, gisteren vielen de eerste druppels en dat gaat nog een paar dagen door. We laten ons niet klein krijgen tenslotte mogen we hier nog van alles, we kunnen winkelen, uit eten, borrelen. Gewoon alles wat in Nederland nu even niet meer kan. Het is tussen de 18 a 20 graden dus wat regen krijgt onze humor er niet onder.
Vanmiddag lunchen, geen ontbijt maar een aantal uurtjes genieten van wijn en spijs. En zo vermaken we ons ook prima. We maken elke dag een plan van aanpak. Want elke dag naar buiten en een stuk lopen is een must.