devroompjesgaannaarsevilla - Reisverslag uit Sevilla, Spanje van Annette Vroomen - WaarBenJij.nu devroompjesgaannaarsevilla - Reisverslag uit Sevilla, Spanje van Annette Vroomen - WaarBenJij.nu

devroompjesgaannaarsevilla

Door: Annette Vroomen

Blijf op de hoogte en volg Annette

09 April 2019 | Spanje, Sevilla

Dinsdag 9 april

ZON, wat ziet alles er dan gezelliger uit. De verschillende kleuren op de buitenmuren zien er dan warmer en vrolijker uit en iedereen kijkt ook blijer.

Na een aantal dagen met flinke regen eindelijk weer blauwe lucht.
Gisterenavond met Rosa, Pedro en Ramon een hapje gegeten. Er werd Engels en Spaans door elkaar gesproken. Deze keer ben ik achterover gaan zitten en heb ik het bestuderen van de menukaart overgelaten aan Rosa.
2 van de 5 dronken water bij het eten, maar je mag volgens Spaanse begrippen niet met elkaar toosten zonder alcohol.
De oplossing is dan om je schone vork of mes in het glas wijn of bier van de ander te dopen en dit in je glas water over te doen zodat er een ietsiepietsie drank in je water zit zodat je kunt proosten.
Hier had ik nog nooit van gehoord. We hebben heerlijk gegeten, een risotto met rucola, een salade met buratta, een soep van pompoen, 2 hele mooie dikke stukken ossenhaas en later nog 4 nagerechten.
Dit hebben we met ons 5 verdeeld. Inmiddels was het 23.30 en de Spaanse mensen wilden graag naar huis en naar bed.
Ze waren alle drie die ochtend al om 09.00 begonnen. Voor de deur van ons appartement hebben we afscheid genomen van Ramon en Pedro. Die zien we niet meer.

Ik ben een weddenschap aangegaan met Ramon, wij tweeën gaan tegen elkaar strijden wie de beste kok is. Dit gaan we doen als we weer terug komen in december. Rosa is de jury en de overige personen eten alles op. Ook ga ik een avond voor hen koken, we hebben genoeg ruimte in ons appartement om een aantal mensen uit te nodigen.

Vanochtend was ik om 08.00 uit bed, ik had nog een extra les die over de menukaart ging die we vorige week al gedeeltelijk hadden behandeld. We waren met 5 studenten, er schoof een nieuwe student hierbij aan. Zij is van Canada.

Engeland, Duitsland, Nederland en Italië waren vandaag vertegenwoordigd. Ik heb afscheid genomen van een paar studenten. Waarom ga ik terug naar Nederland, was de vraag van een van hen? Ik ben gepensioneerd en ik kan hier blijven.
Tja, die vraag heb ik mij de afgelopen maanden zo vaak gesteld. Er zijn heel veel redenen om terug te gaan want ook in NL heb ik een leven met familie en vrienden.

De flessen wijn zijn ingepakt voor Ramon en Julieta met een persoonlijke boodschap.
Dadelijk gaan we een mooie bos bloemen kopen voor Rosa, zij is morgen jarig. We hebben onze aangekochte keukenspullen in het boodschappenkarretje gedaan en dit wordt morgen afgeleverd bij Bryan en Sheryl, waar we ook blijven lunchen.
Straks om 16.30 gaan we naar onze allerlaatste Spaanse les en na afloop moet ik even een kerk binnen lopen volgens Ramon.
Deze kerk ligt op het plein tegenover Mausschool en daarna gaan we afscheidsborrel drinken met Baaby. Deze student komt uit de USA en wil graag van ons afscheid nemen.

We eten vandaag thuis want er ligt nog het een en ander in de koelkast en ik ga proberen om hier nog iets van te maken.
Een bloemkoolsoep die ik een paar weken geleden heb gemaakt met een stukje stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter.
Van een aardappel die ik in plakjes snij maak ik een Spaans gerecht met ui, knoflook. ik zag dit gerecht vanochtend al voorbij komen tijdens de les.
2 mooie stukjes verse tonijn die ik om en om bakken. Er staat nog een sausje in de koeling en dan is dit mijn laatste stuiptrekking in deze keuken. Mijn hoofd borrelt van de gerechten die ik de komende maanden wil gaan maken in NL. Nog 2 dagen te gaan.

Annette

Elke winter vertrek ik voor een paar maanden naar Sevilla. Sinds 2022 reis ik na 2 of 3 maanden aanwezig te zijn geweest in Sevilla door naar een andere plaats in Spanje. Ik ben een hobbykok en probeer de buitenlandse gerechten die ik geproefd heb thuis na te maken met een stukje eigen inbreng. Een aantal jaren geleden heb ik een kookboekje geschreven " Stressvrij koken op 2 pitten".

Actief sinds 21 Maart 2017
Totaal aantal bezoekers 198526