devroompjesgaannaarsevilla - Reisverslag uit Sevilla, Spanje van Annette Vroomen - WaarBenJij.nu devroompjesgaannaarsevilla - Reisverslag uit Sevilla, Spanje van Annette Vroomen - WaarBenJij.nu

devroompjesgaannaarsevilla

Door: Annette Vroomen

Blijf op de hoogte en volg Annette

06 April 2019 | Spanje, Sevilla

Zaterdag 6 april

Al een paar dagen komt de regen met bakken uit de hemel. We zijn gisteren tussen de buien door er toch even op uit gegaan. De weersvoorspellingen zijn regen, regen en nog eens regen tot en met aanstaande vrijdag. Dat betekent dat onze laatste week in het water valt.

Maar ik denk dat Sevilla huilt omdat wij weer weggaan, een beetje verbeelding mag je wel hebben.

Gisteren hebben we voor een keer buiten de deur een ontbijt genomen. Op plaza del Duque zitten 2 restaurantjes waar je meestal de Spaanse bevolking ziet.
Wij gaan naar binnen en het is om 10.00 hartstikke druk. Heel veel ouderen nemen hier een ontbijt, of wat voor onze begrippen voor ontbijt kan doorgaan. 2 of 3 sneetjes brood uit de tooster, daar prikt men dan met een vork heel veel gaatjes in zodat de ruim beschonken olijfolie erin trekt.
Het zal best wel smaken maar wij kiezen voor een clubsandwich, 3 sneetjes brood uit de tooster, sla, tomaat, kipfilet, bacon en op de top een gebakken ei. Met dit ontbijt kom je de dag wel door. We gaan weer even naar huis en wanneer we de zon weer zien gaan we op weg met paraplu. We maken een hele wandeling door de stad, even flink wat stappen maken.

Bij Mercado de Lonja nemen we een kop koffie en Herman brengt 2 torijas mee. Een lekkernij die gemaakt wordt rond de paasdagen.
Daarna gaan we weer verder want het is niet zo druk bij de Mercado. We komen weer op ons pleintje uit in de wijk Santa Cruz, daar kunnen we in de zon zitten en ik neem een kleintje bier. Heel veel toeristen strijken hier neer.
Alle talen van de wereld komen hier voorbij. Op de terugweg naar huis nemen we een glaasje olorosso op plein Del Duque en het vlees is zwak want we gaan ook nog even bij een barretje naar binnen wat op onze hoek ligt.
Daar werkt een oudere man waaraan je kunt zien dat hij dit werk met liefde en plezier doet.
Er zitten 4 Engelsen aan de bar en het duurt niet lang of we zijn met iedereen aan de praat.
Ook een Spaanse dame die perfect Engels spreekt mengt zich in deze gesprekken. Het is een leuke middag/avond geworden, heerlijke rode wijn voor 2.50 per glas en een mooi bordje handgesneden ham.

Maar we moeten naar huis, tenminste dat vinden wij. Ik ga nog koken, de koelkast en de diepvries moet leeg. Ik heb nog voor 2 keer tonijn liggen. Vanavond ga ik deze bakken in de olijfolie en ik heb nog een kuipje rijst. 2 groene paprika’s in kleine stukjes, 1 rode ui fijngesnipperd, knoflook en dit alles laten garen.
Een zakje paellakruiden erbij en op het laatst de gare rijst uit het kuipje. Boven op de rijst leg ik de perfect gebakken tonijnsteaks met een beetje jus. Het was ondanks het slechte weer een heerlijke dag. We hebben in de namiddag ook nog een restaurant geboekt voor zondagmiddag. Als het mogelijk is om te reserveren dan doen we dat graag anders loop je van het ene restaurant naar het andere en daar kun je behoorlijk vervelend van worden.

Later op de avond krijgen we via whatsapp een berichtje van onze profesora Rosa. Op haar beste Engels krijgen we de vraag voorgelegd of we maandagavond na 21.00 met haar, Pedro, Ramon en Julieta gaan eten.
Zij willen ons graag meenemen. Prima, een heel leuk idee. We hadden Pedro al een fles wijn gegeven met een persoonlijk berichtje erbij en ik denk dit de aanleiding is geweest om ons uit te nodigen maar wij gaan graag mee.
De flessen wijn voor de anderen staan klaar in onze keuken en de briefjes zijn ook al geschreven en de bedoeling is om deze aanstaande dinsdag te geven. Dit is dan echt onze laatste les. We gaan het nog druk krijgen de komende dagen.

Er ligt nog voor een maaltijd tonijn in de diepvries en dan heb ik zoveel tonijn gegeten dat ik hier maanden op kan teren. Die maak ik a.s. dinsdag op. Woensdag gaan we naar Utrera en ook daar gaan we buiten de deur eten.
De plannen voor vanavond zitten wel in ons hoofd, nu regent het dus we blijven thuis. Ik had vanochtend nog een broodje in de koelkast liggen van 2 dagen geleden. Daar kon je iemand zijn hersens mee inslaan maar ik ga er toch iets van maken.
Ik zet mijn oventje aan en probeer voorzichtig het broodje in 3 sneetjes te snijden. Dan een flinke scheut goeie olijfolie erover heen en dan de hete oven in.
Er was nog een lapje tonijn van gisteren over. Kort aangebakken en die snij ik nu in dunne plakjes. Volgens Herman zou dit lekker zijn als ik dat nog even op de sneetjes leg en dit alles in de oven warm laat worden.
Als blikken konden doden……… hij heeft nog 2 verse broodjes bij de bakker gehaald.

We zoeken in NL nog naar een vrijwillige vroege vogel die in de ochtend dagelijks 2 harde verse broodjes aan onze deur gaat hangen. Dat is toch wel heel erg lekker.

Maar goed, de sneetjes zijn heerlijk krokant en met die warme plakjes tonijn een lekker ontbijtje, nou ontbijt, het is inmiddels al bijna 12.00uur. Deze avond gaan we ook weer de stad in, we hebben verschillende opties waar we ons gaan laten verwennen. Het zal gek klinken maar ik ben in deze maanden afgevallen.
We eten maar 2 keer per dag. Daartussen door wordt niet gesnoept (mee en dan delen we samen een klein gebakje) er zit ook geen grote muis meer in onze koelkast die regelmatig aan de kaas of de vleeswaren zit.
We zijn elke dag buiten de deur, de ene keer lopen we ongeveer 5000 stappen en een andere keer zitten we op 11.000 tot aan de 17.000.

We hebben elkaar gisteren plechtig beloofd om dit in Maastricht ook dagelijks te blijven doen. Elke dag zo rond 13.00/14.00 erop uit. Buiten de deur een koffie nemen en bewegen.

Ik zie op dit moment weer een bleek zonnetje door een wolk komen. Maar ik mopper niet want we hebben bijna 4 maanden lang prachtig weer gehad. Sevilla, volveremos en diciembre.