devroompjesgaannaarsevilla
Door: Annette Vroomen
Blijf op de hoogte en volg Annette
04 April 2019 | Spanje, Sevilla
We hebben dinsdagavond buiten op ons terras kunnen eten. 2 wraps gevuld met spinazie gemengd met een restje curry en gekookte kwarteleitjes. Daarna gebakken varkenshaas in roomboter met knoflook. ik had nog een zakje cup a soup liggen. De benaming op de verpakking van die soep was mij vreemd maar het leek meer op een gebonden bouillon. Ik heb dit bij de varkenshaas gedaan en ik had een mooie licht gebonden saus. Daar wat gebakken frietjes bij en we hadden een heerlijk maal.
Tegen 22.00 hebben we de buitenboel opgeruimd en zijn naar binnen verhuisd. Omdat ik een extra klas neem vandaag ben ik op tijd naar bed gegaan.
Vandaag met 3 anderen jongeren een extra les gehad over de menukaart van een restaurant. We zijn er allemaal over eens, inclusief de docente, dat de gerechten op de menukaart zeer nauwkeurig worden omschreven. Zelfs de docente, die van Sevilla is, en vaak buiten de deur eet, is nog steeds verbaasd wat er allemaal omschreven wordt. Je moet echt een vertaalapp op je gsm hebben om te kijken wat er allemaal in een gerecht verwerkt is.
Morgenvroeg nemen Herman en ik samen om 09.00 nog een extra les. Deze gaat over alles wat rondom je huis afspeelt. Dan de laatste les morgenmiddag van Pedro.
Wat zullen we deze mensen gaan missen. Personen die geïnteresseerd zijn in ons, die naadloos alle informatie die wij hen ooit hebben gegeven kunnen herinneren.
Die ons geholpen hebben als we er in bepaalde gevallen qua taal niet helemaal uitkwamen.
En zeker wanneer de informatie die we hadden ontvangen, en heel erg van ons van belang was, te vertalen in het Engels omdat deze alleen in de Spaanse taal was omschreven.
Ze organiseerde veel uitstapjes naar andere steden, waarbij ze altijd met 3 personen aanwezig waren en alles in de gaten hielden zodat ook iedereen weer in de bus zat.
Dit deden ze vrijwillig op hun schaarse vrije dagen terwijl ze ook een partner thuis hebben zitten.
Ik ga ook alle studenten missen die we hebben ontmoet, John de Canadees, die met vervroegd pensioen was gegaan en 4 weken in Sevilla de koude maand in Canada was ontvlucht.
Yoko, de Japanse studente, die een verloofde heeft hier in Spanje en graag met haar schoonfamilie wil praten.
Khamel, uit Marokko die ik heb leren kennen via de extra lessen als het om eten ging.
Maar ook alle andere Europese studenten die we hebben ontmoet. De verhalen die schuilen gingen achter het studeren van deze mooie taal.
We gaan door in Nl en nemen het Spaanse vervolgboek mee naar huis, het vervolg op de cursus die we tot nu gevolgd hebben. Wanneer we begin december weer terugkomen gaan we door met lessen nemen bij Maus en ondertussen blijven we elkaar volgen op facebook.
Vandaag en morgen zijn de laatste zonnige dagen volgens de weersvoorspellingen. Dan gaat het regenen en dat gaat zeker duren totdat wij weer teruggaan naar NL.
We zijn nog even langs gegaan bij bistro Los Tulipanes. Een Nederlandse bistro die sinds december is gestart. We hebben hier een kop koffie gedronken en het woord “houdou” galmde nog na toen we het restaurant verlieten, eigenaars uit Brabant. Nog 6 dagen te gaan.