devroompjesgaannaarsevilla - Reisverslag uit Sevilla, Spanje van Annette Vroomen - WaarBenJij.nu devroompjesgaannaarsevilla - Reisverslag uit Sevilla, Spanje van Annette Vroomen - WaarBenJij.nu

devroompjesgaannaarsevilla

Door: Annette Vroomen

Blijf op de hoogte en volg Annette

21 Maart 2019 | Spanje, Sevilla

Donderdag 21 maart

Het is weer een aantal dagen geleden dat ik iets heb geschreven. De monteurs voor 2 nieuwe airco’s zijn een 3 tal dagen bij ons geweest. De eerste dag zijn we thuis gebleven. We zijn op het terras gaan zitten met leesvoer.
Er werden verschillende grote gaten in het plafond gemaakt en aan het einde van de dag had ik er een zwaar hoofd in of dit nog wel ooit goed zou komen. Het is niet ons appartement maar toch, als je hier 4 maanden verblijft dan wordt het een stukje eigen.
Elke avond werd er geveegd en even doorheen gesopt. Dag 2 kwam er wat meer schot in en er werden nog meer gaten gezaagd. Die middag konden we niet thuis blijven omdat we les hadden dus we sloten de boel af en lieten de monteurs alleen.
Maar na 3 dagen toen we laat in de avond thuis kwamen hingen er 2 nieuwe airco’s.
afstandsbediening met de handleiding lag op tafel en vandaag kwam een dame van het agentschap poetsen.
Een ding begrijp ik niet goed, waarom heeft niemand hier een stofzuiger? Ik kan met een veger de vloer en zeker geen vloerkleden stofvrij krijgen. We gaan op zoek of er überhaupt wel stofzuigers worden verkocht en zo ja dan kopen we deze voor de komende overwintering want ik kan zo niet poetsen.
De gaten in de plafonds zijn weer dicht gesmeerd maar er zal toch ook nog een keer geschilderd moeten worden., wanneer dit gaat gebeuren weten we niet. Wij hebben nu genoeg in de rommel gezeten.

Gisteren hebben we onze Amerikaanse vrienden weer gezien. Ik heb geen lunch klaar gemaakt omdat er toch teveel rommel en stof was in ons appartement en de monteurs liepen af en aan. We zijn Santa Cruz ingelopen en hadden een leuk klein pleintje ontdekt waar we buiten konden eten. Helaas was er geen tapaskaart maar een normaal menu met voor/hoofd en nagerechten. We hebben toen besloten om het anders te doen.

We bestelden 2 voorgerechten die we met ons 4 hebben verdeeld. Een daarvan was een carpaccio van rauwe garnalen. Toen 2 hoofdgerechten waaronder een vis met een zoutkorst. De obers vonden het maar vreemd zoals wij onze gerechten bestelde en deze verdeelde onder ons 4. Maar goed, wij vinden dit een prettige manier om zo te eten.
We hebben daar een paar uur gezeten en we hadden het weer erg druk met bijpraten. Na deze lunch hebben we bij de Kathedraal een koffie met een nagerecht genomen.
En dat was onze maaltijd voor die dag. Daarna wordt er door ons niets meer gegeten. We hebben een aqua con gas gedronken bij Gourmet experience, dit ligt op de 5de etage van El Corte Ingles en toen was het weer tijd voor onze vrienden om de trein naar Utrera te nemen. Wij bezoeken hen op 10 april en brengen dan onze aangeschafte keukenspullen mee en zij bewaren deze voor ons als we in december weer terugkomen.
Alles voor de komende overwintering is weer geregeld.

Vandaag is het donderdag 21 maart en nu gaat de tijd erg snel. Morgen over 3 weken vliegen we weer terug naar NL. Nog even genieten van de mooie produkten die in de supermercado te vinden zijn. ik heb een kant en klare visbouillon gekocht.

Hier kun je allerlei bouillons in kartonnen verpakkingen van 1 liter kopen. Vandaag maak ik een goedgevulde vissoep. 1liter van deze kant en klare bouillon. Ik voeg een grote aardappel in kleine blokjes toe, wat knoflook, groene en rode paprika in stukje en wat rode peper en laat dit even inkoken. Als we straks terugkomen van onze spaanse les doe ik de vis erbij. Hele grote verse garnalen, clams, kabeljauw en ik heb een diepvries krab op de kop getikt. Stokbrood met knoflookmayo en een salade met gekonfijte tomaatjes en olijven.
Voor morgen heb ik een dorade gekocht en de dame van de visafdeling heeft deze voor mij schoongemaakt. Zaterdag en zondag zijn we in Malaga, we gaan met de bus vanuit Plaza de Armas. 10 minuten lopen vanaf ons appartement. In Malaga hebben we midden in het centrum een hotel geboekt en zondagavond gaan we met de bus weer terug.