devroompjesgaannaarsevilla
Door: Annette Vroomen
Blijf op de hoogte en volg Annette
13 Maart 2019 | Spanje, Sevilla
We hebben kaartjes gereserveerd om met de bus naar Malaga te gaan. 23 maart gaan we een weekend daar naar toe. Gewoon wat ronddolen door deze stad en aan het strand zitten. Even een andere omgeving. Hotel is ook geboekt. We hebben deze overwintering dan 4 steden aangedaan. Huelva, Cordoba, San Lucar en Malaga.
De muggen zijn losgelaten. Ik sta helemaal onder de bulten. Afgelopen nacht werd ik wakker van de jeuk en ja hoor weer een aantal bulten erbij. De tips en weetjes over Vaporub komt toch niet helemaal overeen met wat ze beweren.
Zo zou dit goedje helpen om muggen op afstand te houden. De laatste dagen smeer ik me trouw met dit goedje in op allerlei plekjes maar helaas de Spaanse muggen zijn er resistent voor.
Ik ga mijn bed uit en haal een flesje tevoorschijn wat ik in New Zeeland heb gekocht voor de zandvlooien. Ik ga naar de badkamer en smeer me in.
ik was vergeten hoe de geur was van dit spul. Wanneer ik terug ga naar bed word ik misselijk van de synthetische citroen geur. Dit gaat een lange nacht worden. De geur en het gezaag van mijn houthakker die geen olijfboom in Andalusië laat staan houd mij uit de slaap. Ik kijk op mijn smartphone of er een nachtelijke Wordfeud speler online is maar helaas. Iedereen ligt in diepe slaap.
Ik draai en draai en kan mijn draai niet vinden. ik lijk wel een kip aan het spit, ik zal wel gaar zijn in de morgen, broodje Pull Chicken wordt dan mijn ontbijt. Uitslapen kan ook niet echt want er komt een monteur om het keukendeurtje terug te hangen en hopelijk heeft hij langere schroeven bij zich. Wanneer ik wakker lig dan maalt er van alles door mijn hoofd.
Opeens heb ik de oplossing, onze airco. Als ik deze aan zet dan is het koel en blijven de muggen weg. Ja, dat is de oplossing. Maar de airco is stuk en wordt binnen een paar weken pas vervangen. Ik ga in mijn hoofd de olijven bijeen sprokkelen, ik moet toch iets met die omgezaagde olijfbomen van mijn houthakker.
Om 13.15 gaan we naar een extra les, dit gaat over de theorie van de flamencodans.
Theorie is beter dan de praktijk. Deze avond komt onze dochter weer terug uit Portugal en ik heb als avondmaal varkenswangen klaargemaakt. Gebakken met een stuk verse chorizo, knoflook en rode ui.
Afgeblust met rode wijn en dit alles een aantal uren laten sudderen. De saus is gepureerd en ingekookt en alles staat klaar in de koeling. Vanavond nog een aardappeltje schillen en wat ik daar mee ga doen is mij nog niet bekend.
14 Maart 2019 - 21:04
Els:
Oh das erg muggen..hebben we hier gelukkig geen last van, maar voor Wordfeud mag je mij wel wakker maken