devroompjesgaannaarsevilla - Reisverslag uit Sevilla, Spanje van Annette Vroomen - WaarBenJij.nu devroompjesgaannaarsevilla - Reisverslag uit Sevilla, Spanje van Annette Vroomen - WaarBenJij.nu

devroompjesgaannaarsevilla

Door: Annette Vroomen

Blijf op de hoogte en volg Annette

26 Februari 2019 | Spanje, Sevilla

Dinsdag 26 februari

Hola amigos, ik ben er nog. De temperaturen lopen aardig op en dan ben ik buiten. Genieten op ons terras, flink smeren met factor 50, glaasje water en de studieboeken op tafel.
Wat op en neer schuiven tussen zon en schaduw. Afgelopen zaterdag hadden we ook nog onverwacht een uitnodiging om een biertje te drinken bij Los Tulipanes, een Nederlandse bistro in Sevilla.
Zij zijn vanaf december geopend. Een lid van de groep: Nederlanders in Sevilla had ons met een technisch probleempje geholpen en we hebben met hem een biertje gedronken.
Ik was wat grieperig die dagen maar we hadden een vol programma en geen tijd om in bed te gaan liggen.
Het waren een paar gezellige uurtjes daar. Nederlanders met of zonder Spaanse achtergrond runnen die bistro. Een hele mooie zaak, helaas konden we niet blijven eten want we hadden een restaurant besproken om 20.00 elders.
En daarna moesten we naar de Sangria party bij Mausschool. Griep, mooi niet. Er vol tegenaan.
Het eten in het restaurant was niet zo geweldig en toen door naar Maus. De grote bowl met sangria stond al weer klaar. Binnen werd volop gedanst door de jeugd.

Wij zijn met een beker sangria buiten gaan staan. De temperatuur was zwoel. We hebben veel gesprekken gevoerd met anderen die ook buiten stonden te genieten van het heerlijke weer.
De politie kwam nog voorbij gereden. We waren ook niet erg stil, we stonden met zo’n 15 personen buiten. Er liggen nog 2 woonlagen boven de school en die kunnen last hebben van onze gesprekken die natuurlijk steeds luidruchtiger werden.
Maar we hadden lol en zo snel wordt je niet in de boeien geslagen was onze redenering.
Het is die avond een latertje geworden. Heel erg gezellig zo tussen al die jeugd en een glaasje sangria doet wonderen om erbij te horen. We hebben wel de leeftijd maar de geest is nog jong.

Zondagmorgen waren we toch erg vroeg op. En weer liep de temperatuur erg hoog op. We hadden een restaurant op het oog voor onze wekelijkse lunch.
Mammaracha moest het gaan worden, ze hebben helaas geen buitenterras. Ik stelde voor om elders te gaan lunchen maar zo werkt het niet bij ons. Tegen 13.00, hupsakee. We rapen onszelf bij elkaar en we gaan lunchen. Er is nog een plekje voor ons en ik bestel een aantal gerechten.
We hadden heerlijk gegeten en het werd ook daar weer steeds drukken na 14.30. Daarna onze passen gemaakt. De brug over naar Triana, we wilden graag een kop koffie drinken maar we waren op die terrassen niet erg welkom.
Eten of anders ergens anders gaan zitten. We zijn maar weer terug gegaan de stad in en hebben even bij Kiosk Bombay gezeten. Op een gegeven moment vielen de luiken bij manlief dicht. Was het toch allemaal teveel geweest? We zijn opgestapt en toch maar langzaam richting huis. Het was pas 17.00 uur.
Onderweg had ik opeens zo’n trek in een ijsje. Je hebt hier geweldig mooie ijszaken maar overal stonden gigantische rijen voor het buffet. We waren bijna thuis en ik stuurde mijn lief door naar huis.
Ik ben nog even naar de supermercado gelopen om een grote bak chocolade ijs te scoren met chocoladesaus. Toen ik thuis kwam was het heel erg stil, ik keek even door de tuindeur en zag manlief rustig in en uitademen in gestrekte houding op het ligbed. Ik dacht, die laat ik maar liggen.
Ik heb een ijsje voor mijzelf klaargemaakt en ben op de bank gaan zitten. Ik had genoeg zon voor die dag gehad. Na een dik uur ging mijn gsm over. Manlief aan de lijn, die had mij niet meer thuis horen komen en dacht dat ik nog steeds in de MAS aanwezig was. Waar ben jij, kreeg ik te horen. Gewoon thuis op de bank, hahaha. 2 meter verder op.

Hij had ook wel zin in een ijsje. Maandag weer zo’n typische poets en wasdag, na 15.00 de hort op voor een kop koffie. Die avond heb ik weer zelf gekookt. Dorade filets die ik gehalveerd had, kort gebakken in roomboter met een salsa van tomaat, ui, knoflook, olijven en ansjovis. Een beetje fregalo erbij en we hadden een mooi bordje. Vandaag een flinke wandeling gemaakt, boodschappen gedaan en naar school. Daarna even een glaasje wijn op een terras. Er staat een kermis en een aantal kramen met lekkernijen. 28 februari is het de dag van Andalusië. Een feestdag en we hebben geen les die dag.