devroompjesgaannaarsevilla
Door: Annette Vroomen
Blijf op de hoogte en volg Annette
26 December 2018 | Spanje, Sevilla
In Spanje vieren ze maar een kerstdag. Meer dan genoeg voor ons. Op kerstavond heb ik zoveel afwas veroorzaakt dat we deze nu maar in de vaatwasser zetten. En na ruim een uur hebben we weer een blinkende vaat. Helaas zijn er al 3 grote borden gesneuveld.
Ik heb een diepe grote gootsteen en de borden gleden uit mijn hand. Het zijn borden van Ikea dus binnenkort een wandeling daar naar toe. Ongeveer 5 km van ons vandaag.
Als we met de bus willen gaan zijn we net zolang onderweg als te voet. We hebben nog de tijd. Afgelopen overwintering hebben we ook in de eerste weken het een en ander laten vallen. Daarna ging het goed. Ik heb nog 3 grote borden over.
Het was gisteren niet zo druk buiten op straat. We maken een flinke wandeling. De meeste zaken zijn gesloten maar sommige barretjes zijn open en daar zitten en staan de stedelingen te genieten van hapjes en drankjes. Uiteindelijk komen we toch weer uit bij Eureka en drinken daar onze koffie. Nog een glaasje en dan weer naar huis.
Ook vanavond eten we nog een keer tonijn tataki. deze keer haal ik de tonijn door mijn Turks kruidenmengsel en bak deze op hoogvermogen zo snel mogelijk aan alle kanten.
Ik heb een sinaasappel/gembersaus gemaakt (uit mijn kookboekje) en dit gaat bij de tonijn. nog 4 grote garnalen bak ik in de grillpan en ik had sla in reepjes gesneden met blokjes tomaat en die bak ik in de koekenpan. Dit gaat onder de garnalen. Een bordje met plakjes gedroogde tonijn en kaviaar. Daar een paar kleine stukjes gebakken brood bij en dat was ons kerstdiner. Het is weer goed geweest. Van Sheryl heb ik een doos bonbons gekregen en dat is ons dessert.
We merken aan de lift dat we de enige bewoners zijn. De lift staat daar, waar wij het laatst uit/ in stappen. Wij zijn in feite de huismeesters/bewaking van dit pand. We weten van de andere winters dat de bewoners vaak de stad uit gaan met deze feestdagen. Naar familie elders en na deze dagen zo rond de eerste week van januari komt men weer terug.
Omdat vorige week een keer de stroom is uitgevallen in ons appartement hebben we besloten om het rolluik aan de terraskant niet helemaal meer te sluiten. Er hangen geen gordijnen voor de raam/balkondeur. Nu laten we het rolluik voor de helft zakken zodat we bij brand toch door de balkondeur kunnen vluchten.